США-УКРАЇНА: ВІД ФЕРМЕРА ДО ФЕРМЕРА

У 1985 році програма Джона Огоновскі та Дуга Береутера "Від фермера до фермера" (Farmer-to-Farmer Program), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), використовує досвід добровольців з фермерських господарств США, освітніх установ, кооперативів, приватних агропідприємств і некомерційних фермерських організацій для задоволення потреб фермерів і фермерських організацій в технічній допомозі, агропідприємств та інших установ сільськогосподарського сектора в країнах співпраці.  Програма "Від фермера до фермера" була схвалена Конгресом США в 1985 році і з того часу понад 19 000 волонтерів цієї Програми підтримали понад 136 мільйонів людей, надаючи технічну допомогу в 112 країнах.

4 січня 2022 року між Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) в Україні, в особі директора Представництва Дункана Томсона,  та Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» (ВГО НАСДСУ), в особі президента Асоціації Івана Паньківа, укладено Меморандум про взаєморозуміння, предметом якого є об’єднання зусиль задля ефективної реалізації нової 16-місячної програми "Від фермера до фермера" в Україні. Нова програма стала можливою завдяки грантам Програми USAID “Волонтерські можливості у сільському господарстві", яка управляється американською некомерційною організацією “Партнери Америки”.

CRDF Global є громадською некомерційною організацією, що заснована в 1995 році та базується в Арлінгтоні, штат Вірджинія, США. Фонд також має офіси в Україні, Казахстані та Йорданії. Підтримка сільського господарства та продовольчої безпеки є одним з ключових напрямків діяльності Фонду. В Україні CRDF Global підтримує різні програми в галузі кібербезпеки, та впровадження цифрових технологій в сільському господарстві в Україні (програма спільних наукових грантів з альтернативної енергетики.) Щоб дізнатися більше про CRDF Global, відвідайте: https://www.crdfglobal.org .

Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України, відповідно до Меморандуму, допомагатиме CRDF Global визначити фірми агробізнесу, які могли б скористатися добровільною технічною допомогою, що надається в рамках програми CRDF Global "Від фермера до фермера в Україні", підтримувати інклюзивне зростання сільськогосподарського сектора і розвиток місцевого потенціалу.

ВГО НАСДСУ - об'єднання сільськогосподарських дорадників та дорадчих служб, діяльність яких регулюється законом «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність».

Докладніше про НАСДСУ: https://www.dorada.org.ua.

Контакти для довідок: Роман Корінець, директор ВГО НАСДСУ, doradaukrainet@gmail.com, +38 097 574 7327.

News

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Read more

25.10.23

ізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Read more

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Read more
View all news