ЗРОБИТИ ДОСТУПНИМИ ІННОВАЦІЇ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ

 

Cвіт рухають інноватори та інновації. Аграрну економіку також. Усе більше розмов про розумне  «Сільське господарство 5.0». Для того, щоб це сталося, країни, уряди дбають про те, щоб інноваційні продукти впровадили якомога більше фермерів, створюючи, підтримуючи різноманітні системи поширення знань та інформації для виробників сільськогосподарської продукції та й сільського населення, на загал.

 

Сільськогосподарське дорадництво є ключовим елементом таких систем, адже кожен країна – член ЄС зобов’язана мати систему консультування фермерів.

 

Про те, якими є ці системи у світі та в Україні, йшла розмова 9 лютого 2022 року під час вебінару «Системи знань та інновацій для розвитку сільського господарства».

 

Організатори: Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України, Запорізька торгово-промислова палата, Комітет підприємців АПК при ТППУ.

 

Ключовий доповідач - експерт з сільського розвитку Проєкту ЄС «Institutional and Policy Reform for Smallholder Agriculture» д-р Анджей ГАЛАСЕВИЧ поділиться інформацією   про  AKIS – Європейську систему сільськогосподарських знань та інновацій. У його портфоліо - науковця та практика - розробка сільськогосподарських програм та стратегій для уряду Польщі, координація Національної програми розвитку сільських територій Міністерства сільського господарства та розвитку села Польщі, робота у міжнародних організаціях та проектах. Розумні села, система передачі знань у сільському господарстві та сільській місцевості – важлива сфера професійних інтересів д-ра Галасевича.

 

Серед спікерів заходу: Андіс Курсітіс, керівник Відділу неперервної освіти з найуспішніших на пострадянському просторі сільськогосподарських дорадчих служб - Латвійського центру сільських консультацій та освіти; Роман КОРІНЕЦЬ, директор Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України; фермери  та керівники дорадчих служб Запорізької області, науковці, освітяни, представники міжнародних проєктів.

 

Вебінар проходив у рамках 21-ої агропромислової спеціалізованої виставки «АгроТехСервіс – 2022».

Запис вебінару можна переглянути за посиланням:  https://www.facebook.com/korinets.roman/videos/309303917909584.

 

З матеріалами вебінару можна ознайомитися тут (програма, презентації доповідачів):

Заставка початок.pdf

Програма_1.docx

1. Галасевич Анджей.pdf

2. Деркач Ірина.pdf

3. Йовко Руслана.pdf

4. Корінець Роман.pdf

5. Курсітіс Андіс.pdf

6. Осаулюк Олег.pdf

7. Подшивалов Геннадій.pdf

8. Похиленко Наталія.pdf

9. Швиденко Михайло.pdf

 

Новини

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Читати далі

25.10.23

Бізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Читати далі

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Читати далі
Переглянути всі новини