У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ФЕРМЕРАМ НАДАВАТИМУТЬ БЕЗКОШТОВНУ ДОПОМОГУ ДЛЯ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ

28 вересня 2023 року у Вінницькій області відбулася офіційна презентація консультаційного Центру розвитку фермерства “Врожай Перемоги”.

Учасниками заходу стали представники асоціацій, організації підтримки бізнесу, науки, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, проєктів міжнародної технічної допомоги, та ЗМІ

Про можливості Центру розповів Роман Корінець, співкоординатор Проєкту, координатор Центру розвитку фермерства у Вінницькій області, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

«Сьогоднішнім і майбутнім фермерам дуже потрібні знання та інновації, щоб  стати конкурентними на ринку. Допомогти фермерам бути більш ефективними, збирати кращі врожаї - це місія нашого Центру розвитку фермерства «Врожаї Перемоги»,- підкреслив він під час презентації.

Центр надаватиме якісні безкоштовні послуги, орієнтовані на потреби фермерів, інформуватиме фермерів про інновації у рослинництві та допомагатиме посилювати спроможність фермерів адаптуватися до змін у агросекторі та нових потреб, змінювати свої бізнес-моделі, диверсифікуватись та залучати фінансові ресурси для розвитку бізнесу. Серед ключових напрямків:

  1. Сільськогосподарське виробництво - плодоовочевий напрямок: підготовка ґрунту, підбір сортів та гібридів, система живлення, система захисту та допомога у пошуку допоміжних продуктів, нішеві культури
  2. Плодово-овочева переробка- післязбиральна доробка, організація переробки, сертифікація, HACCP
  3. Інноваційні технології у плодоовочівництві - точне землеробство, діджиталізація, системи зрошення, вертикальне вирощування
  4. Стале сільське господарство - способи екологічно-безпечного ведення сільського господарства,  зменшення карбонового сліду у рослинництві, органічне сільське господарство
  5. Управління бізнесом - стратегія, бізнес-план, оподаткування, управління фінансами, юридичні питання
  6. Маркетинг та продажі - маркетингова стратегія, гуртовий та роздрібний продаж,  HoReCa, farm to fork, реклама, SMM
  7. Фінанси - залучення грантів, кредитів, інвестицій

Захід організовано та проведено у  партнерстві з Департаментом агропромислового розвитку Вінницької ОВА та Інститутом кормів і сільського господарства Поділля НААН.

“Ми радо зустріли новину про входження у Вінницьку область нового проєкту "Врожай Перемоги". Департамент готовий підтримувати і підставляти плече, бо розвиток аграрної сфери для області дуже актуальний”, - наголосила Валентина Кирилюк, заступник директора Департаменту - начальник Управління агропромислового виробництва.

Центр “Врожай Перемоги” вже запрацював у Івано-Франківській та Львівській області, а незабаром надаватиме свої послуги також у Тернопільській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій та Черкаській областях.

Отримати консультацію в Центрі можна через офіційний сайт або соціальні мережі:

Сайт https://farmer.bard.cv.ua/

Фейсбук https://www.facebook.com/farmer.centre

Інстаграм https://www.instagram.com/farmer.centre/

Довідково:
Проєкт реалізується ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” у партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільсько- господарських дорадчих служб України» та Громадською спілкою «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини».
Захід відбувся в межах Проєкту “Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР”, що фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

News

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Read more

25.10.23

ізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Read more

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Read more
View all news