Всеукраїнська Асоціація ОТГ, ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України та ВГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України» уклали тристоронній Меморандум про співпрацю

30 червня 2023 року Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», Всеукраїнська громадська організація «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» та Всеукраїнська громадська організація «Асоціація фермерів та приватних землевласників України» уклали Меморандум про співпрацю, з метою розвитку сільського господарства та сільської місцевості в Україні.

Документ підписали голова Всеукраїнської Асоціації ОТГ Олександр Корінний, президент АФЗУ Віктор Гончаренко та президент НАСДСУ Іван Паньків.

Основними напрямами співпраці Сторони визначили:

  • Формування державної політики та правового поля, сприятливих для розвитку сільських територій, сільських громад сільськогосподарських ММСП, зокрема фермерських господарств на основі світової практики.
  • Імплементація положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом в частині розвитку сільського господарства та сільської місцевості.
  • Формування у громадах середовища, дружнього до фермерства.
  • Формування та розвиток системи сільськогосподарських знань та інновацій, сільськогосподарського та сільського дорадництва.

Підписи засвідчено під супроводом Світлани Спажевої, заступниці голови Всеукраїнської Асоціації ОТГ Олександра Корінного, Голови Дніпропетровського регіонального відділення ВАОТГ, голови Платформи «З питань гендерної рівності», голови Покровської ТГ Дніпропетровської області.

«Меморандум про співпрацю є дуже важливою ініціативою, оскільки розвиток сільського господарства та розвиток сільських територій включає в себе сталий економічний розвиток громад в сільській місцевості, підвищення конкурентоздатності сільських територій, розвиток малого та середнього бізнесу, як сільськогосподарського, так й інших видів економічної діяльності на селі, розвинуту інфраструктуру, добробут і комфортне  проживання сільського населення. Всеукраїнська Асоціація ОТГ продовжує ефективно розвивати механізми взаємодії та співпраці між всіма стейкхолдерами, задля стабільного розвитку територіальних громад», – зазначив Олександр Корінний.

«Ми підтримуємо співпрацю наших асоціацій, оскільки разом ми можемо зробити ту основу, навколо якої можуть згуртуватися і громади, і фермери, і дорадники, щоб у центрі наших всіх дій була людина. Наше важливе завдання – забезпечити людей роботою, щоб вони достойно жили. Я вірю, що у нас все вийде», – наголосив Віктор Гончаренко.

«Приємно коли багаторічна співпраця дорадників і дорадниць з фермерами, з територіальними може перейти в більш організовану форму співпраця. Я хочу нагади відомі усім слова:  Боже, нам єдність подай! Якщо ми єдині, відкриті, щирі в розмовах, у діях, то нам все вдасться у справі розвитку українського села», – зазначив Іван Паньків.

Зазначимо, що співпраця Всеукраїнської Асоціації ОТГ та Всеукраїнської громадської організації «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» щодо взаємних консультацій та обміну інформацією, розповсюдження професійної інформації, організації та проведення спільних публічних заходів,  досліджень та навчань, розпочалась ще у 2020 році.

News

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Read more

25.10.23

ізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Read more

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Read more
View all news